Om mig

Mit navn er Maja Nyström-Hansen.

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2013.

I 2018 blev jeg færdig med min ph.d. i udviklingspsykologi fra Københavns Universitet. Min forskning har omhandlet stress, traumer, tilknytning og forælder-barn samspil, sårbare familier, og autisme.

Jeg har desuden erfaring med disse emner fra projekter i psykiatrien, regionale projekter og fra the Family Studies Lab i Cambridge, MA ved Harvard University.

Jeg har derudover erfaring med terapi og rådgivning af enkeltpersoner og grupper indenfor emnerne psykoser, skizofreni, depression, selvværdsproblematikker, angst, personlighedsforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelse.

I 2021 har jeg gennemgået et kursus i efterfødselsreaktioner hos mødre og fædre.

Jeg er tilknyttet Institut for Psykologi ved Københavns Universitet som ekstern lektor, hvor jeg bl.a. har undervist studerende i forholdet mellem stress, traumer og psykisk lidelse samt i udviklingspsykologi, herunder forældre-barn tilknytning og familiedannelse. Jeg vejleder også psykologistuderende, der skriver speciale inden for disse emner.

Du kan læse mere om mine tanker om forældreskabet i brevkassen på www.sundhedsplejersken.dk hvor jeg, som en del af ekspertpanelet, hver uge besvarer spørgsmål om børns udvikling og forældrerollen.

Værdier jeg arbejder ud fra

  Z

  Som psykolog kan jeg tilbyde dig en professionel samtalepartner i forhold til de forandringer du søger, men du er eksperten på dig og din familie. Vores samtale vil altid tage udgangspunkt i dig og i dit liv. Jeg møder dig som medmenneske og bestræber mig ikke på at være upåvirket anonym.

  Z

  Jeg gør mit bedste for at skabe et trygt rum, hvor du kan føle dig støttet og hvor du kan udvikle dig igennem og med dit forældreskab.

  Z

  En af mine vigtigste opgaver er at lytte og sammen med dig rumme det svære uden fordømmelse. Når forældrerollen er svær, har ingen brug for løftede pegefingre eller dårlig samvittighed.

  Z

  Jeg bestræber mig på at være opdateret på den nyeste viden og jeg modtager jævnligt supervision.

  Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening.

  Helt tæt på

  Jeg er 37 år og mor til tvillingedrenge på 4 år, som jeg har boet alene med siden de var 1 år.

  Hos mig møder du et menneske, som ud over en faglig viden, kan byde ind med personlig erfaring i forhold til forældreskabet – både når det indebærer dobbelt op på kærlighed og når det gør rigtig ondt.

  Jeg lever ud fra tanken ”practise what you preach”. Det betyder helt konkret at jeg de seneste år har gjort op med mine egne indre forventninger til, hvordan familielivet burde og skulle se ud og i stedet arbejdet på at skabe et bæredygtigt arbejds- og familieliv baseret på mine grundværdier. Det betød, for mig, en ny start som selvstændig med en kombination af forskning, praksis og formidling.